Pozdrav, dobrodošli na Gamers!

Ovo je najveca balkanska zajednica za ljubitelje igara.

POSTANI GAMER! ili ugasi ovu reklamu :)

Forum Bullet Kanta Bullet Čovjek imao viziju pakla

Offline voLume
nap
Grad: Država Tako mi vremena

2818 pregleda, 175 odgovora i 0 glasova
Napisano : 22.03.10 u 20:09
Pozdrav svima 
Na internetu sam sada, kao i uvijek, gledao nekakve gluposti, i naletio na ovu zanimljivost, od koje me sad strah xD.
C/P ću čitav tekst, kako bi čuo vaše mišljenje o ovom.

Š ezdesetih godina prošlog stoljeća dogodio se jedan događaj koji je kasnije prestrašio čitav ateistički svijet. Naime, Ruski (Sovjetski) geolozi istraživali su tada zemljino jezgro u Sibiru. Znanstvena ekspedicija vođena od strane najvećih stručnjaka raspolagala je svom potrebnom opremom za ova ispitivanja.

Specijalnom mašinom i burgijom probili su rupu duboku 14.4 kilometra ispod zemljine kore, radi ispitivanja podzemnih procesa kretanja magme, temperature itd…

Burgija je odjednom ubrzala rotaciju, "mora da postoji samo jedno objašnjenje. U dubini središta zemlje je šupljina..."
–Rekao je Doktor Azakov, predvodnik te sibirske ekspedicije.

Sljedeće iznenađenje je visina temperature koju su izmjerili u središtu zemlje. Kalkulacije su pokazale da je temperatura bila oko 1.100 stupnjeva celzija.

Dr.Azakov strogo je naglasio:
"Ovo je daleko više od onoga što smo očekivali, sve izgleda kao da se dolje nalazi pravi pakao i da praktički sve sagorijeva..."

U daljem tekstu navodi:
"...posljednje otkriće je međutim bilo još šokantnije za naše uši, toliko da su geolozi počeli strahovati da li da nastave sa projektom. Pokušali smo oslušknuti podzemna kretanja u određenim intervalima sa supersenzitivnim (osjetljivim) mikrofonima koje smo spustili kroz bušotinu. Ono što smo zatim čuli, preokrenulo je znanstvenu logiku u strah i uznemirenost. Bio je to neki tih ali i određen zvuk za koji smo prvo mislili da dolazi od naše vlastite opreme"
...objasnio je Dr. Azakov.

"...ali poslije određenih provjera opreme, shvatili smo da zvuk zaista potiče interno iz zemljine unutrašnjosti. Jedva smo povjerovali vlastitim ušima. Čuli smo ljudske krike i bolne jauke. Čak i ako je jedan glas nadjačavao ostale, mogli smo čuti tisuće, možda milijune duša kako vrište i urliču u pozadini. Poslije ovog jezivog, užasnog otkrića, otprilike oko pola znanstvenika je prekinulo rad na projektu iz straha. Srećom to dolje ispod zemlje je tamo i ostalo"
– Rekao je Azakov.

Na kraju je dodao: "Kao komunist ne vjerujem u Bibliju, raj, drugi svijet, ali kao znanstvenik od tada vjerujem u pakao“. To je bilo stravično otkriće, znam dobro što smo čuli i potpuno smo uvjeren da smo došli vrlo blizu vratima pakla".

S obzirom da je Rusijom tada vladao komunizam, cijeli je slučaj ubrzo zataškan i zaboravljen. Međutim početkom devedestih godina dio snimka (iako nije sasvim jasno kako) došao je prvo do ruske, a po tom i do svjetske javnosti.

Ovdje ga možete poslušati, jedan je od najslušanijih snimaka na youtubeu:

link

Upozoravam snimak je dosta jeziv, uznemirujući i nije za one slabih živaca.

Samo nemojte govoriti da ste već ovo čitali, ko je već čuo za ovo ne mora komentarisati, mnogo je više onih koji nisu 
Offline Cr4nk
nap
Grad: Država

pogledajte samo ovu zvijezdu
http://daddyblog.files.wordpress.com/2008/09/800px-sun_and_vy_canis_majorissvg1.png
zemlja toliko mala i da na njoj bude pakao...
Gamers.ba
Rank 0
Offline reLo
nap

dam1r je napisao/la:
Ozbiljno? Ja mislim da se Halida zvala? :(:(
Neka mi neko od vas kaze, bil on ikada znao za "boga" i "vjeru" da mu to njegovi staratelji nisu u glavu nabili? Mada to nema veze sa temom..
Covjek u necemu uvijek trazi opravdanje za ono sto mu se desilo, bilo to dobro ili lose.. Kada ti neko ucini zlo, nemoj cekati da ga taj vas "bog" kazni nego gledaj kako da se vratis nazad i nastavis svojim putem.. a ako opet pokusa, supak mu razvali..

@VERS

BOL JE REFLEKS DA SE TIJELO ZASTITI (DA BJEZIS) OD NECEGA STO TI MOZE NAUDITI..
procitaj prvi dio mog teksta, bil ga ti osjetio da te otac nije ucio tako? ccc
A de mi onda objasni kako čovjek pređe iz jedne u drugu religiju, ako ga je otac naučio osnovama ove prve?
Offline Aleksandar
camper
Grad: Država Doboj

Pazi jednu stvar, vjerujem u Boga, da sam neki sad poseban vijernik, i ne mogu se bas pohvaliti, ali vjerujem, povremeno odem u Crkvu, postim, pomolim se svaki dan.
Znaci to kao neki uvod 

Ovo sam citao jedno 10 puta (najmanje), i ovo je isjecak iz filma "Digitalni Andjeo", tj. sve ovo ima u filmu. Imao sam priliku da pogledam film, i da poslusam ovo - ali nisam. Jednostavno ne mogu, neda mi se da se bavim takvim stvarima. Uzivam u zivotu, lijepo mi je, sto da razmisljam o Paklu, smaku svijeta, i slicnim stvarima.

Vec sam par puta pisao slican post, i opet cu ako bude slicna tema. Nadam se da smo se razumjeli. 

Pozdrav.
Offline Anja1337
camper
Grad: Država Varaždin

verS je napisao/la:
Da si pažljivo pogledala drugi video,kao što nisi,već poletjela da daš nebulozan odgovor.Vidjela bi da su izabrali posebnu lokaciju i to ne nasumično već su dugo vremena studirali i proučavali i otkrili da je na tom mjestu dubina do središta zemlje najmanja.Pa su tu kopali kako bi uštedjeli na parama kao i na vremenu.

To gore što si navela,ne želim da pobijem,ali ti naspram stručnjaka?Nema smisla.I vi se petljate u opremu,a nemate pojma kao ni ja šta sve postoji a mi nemamo pojma o tome.Jer se čuva u posebnom krugu ljudi tj. organizacija.Pa zašto postoje onda one fore TOP SECRET i ti fazoni.Zašto NASA taji planove i ostale stvari 30 i više godina,ili čak nikako ne govore dok to neko špijunažom ne otkrije od njih?Mi se nemožemo porediti sa stručnjacima,kao ni govoriti šta je bilo ni kako je bilo tada.

Bez ikakve uvrede i sličnog.
a jel? nisam znala da postoji rupa u zemlji od 5065,6 km na toj lokaciji :/
i ja protiv strucnjaka?? studiram na geotehnickom fakultetu gdje mi predaju strucnjaci, i sigurno me tamo ne uce neprovjerene gluposti

Offline verS
nap
Grad: Država Neiderland

dam1r je napisao/la:
Ozbiljno? Ja mislim da se Halida zvala? :(:(:(
Neka mi neko od vas kaze, bil on ikada znao za "boga" i "vjeru" da mu to njegovi staratelji nisu u glavu nabili? Mada to nema veze sa temom..
Covjek u necemu uvijek trazi opravdanje za ono sto mu se desilo, bilo to dobro ili lose.. Kada ti neko ucini zlo, nemoj cekati da ga taj vas "bog" kazni nego gledaj kako da se vratis nazad i nastavis svojim putem.. a ako opet pokusa, supak mu razvali..

@VERS

BOL JE REFLEKS DA SE TIJELO ZASTITI (DA BJEZIS) OD NECEGA STO TI MOZE NAUDITI..
procitaj prvi dio mog teksta, bil ga ti osjetio da te otac nije ucio tako? ccc
Mene je Majka učila vjeri.I još se toga sjećam.Ali kako sam rastao tj. zadnjih 10 godina sam sve to bacio u zaborav i ništa nisam primjenjivao.A onda sam se hvala Allahu s.w.t. vratio u vjeru.

A to što pričaš za bol nema smisla tj. kako bi g.ba memberi rekli kosi se sa logikom.
Osjećaš li bol?Znaš li joj oblik?Vidiš li je?
Offline dixbn11
nap
Grad: Država Kingston

Dobro eto, Bog postoji. Postoji i pakao u srcu Zemlje. Ali hajmo ovako:

Zasto bas na Zemlji da bude pakao? Zasto nije na Suncu? Ako je Allah/Bog/neka tam sila gradila pakao bas je izabrala Zemlju jel?

Eci peci pec, ti si mali zec, a ja mala prepelica eci peci pec i BUM ZEMLJA.

Stvarno su te vase sifre smijesne pa pogledajte iz nekog drugog ugla.
Offline blood_elves
nap
Grad: Država Bjeljina

majaba je napisao/la:
iskreno ne vjerujem u ovo...
ako cemo gledat po vjeri, poslije Sudnjeg Dana il idemo u Džennet il' Džehennem
fkt nelogicno :S :D
Slazem se sve ce uraditi za pare,al opet nije se zajebavati sa ovim :S
Offline reLo
nap

dixbn11 je napisao/la:

Zasto bas na Zemlji da bude pakao? Zasto nije na Suncu? Ako je Allah/Bog/neka tam sila gradila pakao bas je izabrala Zemlju jel?

Nije to pakao. Pročitaj ponovo moj post i dobro ga razglabaj.

Kaze Uzviseni Allah: Uistinu, knjiga grijesnika je u Sidzdzinu, (83.7)

Kaze imam Et-taberi ibnul čersi: 'Sidzdzin u prevodi znaci, donja, sedma zemlja.' Mi sad znamo da je nauka potvrdila da se zemlja sastoji od 7 slojeva.

Također prenosi ibn čerir et Taberi od ibn Abasa da je ibn Abas upitao Kaba el Ahbara: 'Reci nam, sta je Sidzdzin? Kab je odgovorio: 'Sidzdzin je donja sedma zemlja u njoj su duse nevjernika i njihova djela.'

Također je prenio od Kaba da je rekao: 'Dusa nevjernika kad preseli uzdigne se prema nebu, pa nebo odbije da je primi, onda se ona spusti na zemlju a i zemlja je odbije da je primi, tada ona prolazi kroz unutrasnjost zemlje kroz zemljinih sedam slojeva, sve dok ne stigne do Sidzdzina.' Ovu predaju prenosi i imam es-Sujuti.
Offline DOLLAR
camper
Grad: Država Sarajevo

dixbn11 je napisao/la:

josh je zivota pred tobom da skontas neke osnovne stvari...procitaj svoje postove i zapitaj se jel uopce znas sta si napisao ?!
Offline verS
nap
Grad: Država Neiderland

Anja1337 je napisao/la:
a jel? nisam znala da postoji rupa u zemlji od 5065,6 km na toj lokaciji :/
i ja protiv strucnjaka?? studiram na geotehnickom fakultetu gdje mi predaju strucnjaci, i sigurno me tamo ne uce neprovjerene gluposti

To s rupom te ne razumijem.
A sve i da si inžinjer,magistar,doktor geodezije opet se nemožeš porediti sa grupom ljudi,jer to nije iz zajebancije rađeno.A naš koliko znamo naš obrazovni sistem je odličan.

Ali ipak ja s tobom nemogu počinjati raspravu,jer dosta više od mene znaš o zemlji,sastavu i tim stvarima.
Offline molotov_
nap

Ma vidio je on moju kitu, pa se napalio.
Post ošamario 100kaa
Offline skore
nap
Grad: Država Sarajevo - Novi

Glupost :D
Post ošamario 100kaa
Offline mersimthebody
nap
Grad: Država Tešanj

vatra Dzehenema je 7 puta jaca nego bilo koja ikad vidjena i istrazena na zemlji
Offline ultrasliberi
nap

kao prvo nidje veze da neki mikrofon moze radit na 900' C fkt... Kao drugo ? ovaj glas sto se istice govori "eat him" fol na ENGLESKOM kojeg pola morednog svijeta razumije...

Vjerujem u dzenet i dzehenem al ovo mi je smijesno fkt bilo :)
Offline Anja1337
camper
Grad: Država Varaždin

verS je napisao/la:
To s rupom te ne razumijem.
A sve i da si inžinjer,magistar,doktor geodezije opet se nemožeš porediti sa grupom ljudi,jer to nije iz zajebancije rađeno.A naš koliko znamo naš obrazovni sistem je odličan.

Ali ipak ja s tobom nemogu počinjati raspravu,jer dosta više od mene znaš o zemlji,sastavu i tim stvarima.
reko si da su to busili na nekom mjestu gdje je najlakse doci do zemljine jezgre. oni su kopali 14,4 km. zemljina kora ima do 40 km koja je stjenovita, bez povisene temperature, znaci nema nekih talina metala, nema magme ni nicega u tom prostoru. i ako su oni trazili mjesto gdje to mogu najlakse iskopat, i da postoji na zemlji neka rupa, provalija ili bilo kaj drugo i od 1 kilometar, puno je. a kamoli od 2, 3.... 10.... ili cak tih 5000.

istina, ja se nemogu mjerit s tim inzinjerima, magistrima, doktorima, i ako je to istrazivanje vec bilo radjeno (iako ne vjerujem, pa makar poznavajuci svoje skromno znanje naprema znanju tih ljudi koji su istrazivali), ali i da imas malo logike, shvatis da je to gotovo nemoguce.

i da, nemoj ni probat pocinjat raspravu s menom, jer stvarno znam vise od tebe, i onaj komentar tvoj prijasnji nije bio potreban.
Offline andreii
nap
Grad: Država rajvosa

Samo cu jednu stvar reci iz filma zeitgeist .. sa samog pocetka cu citirati jednog covjeka koji je inace vodio tv emisiju na NBC-u i napravljen je film o njemu "Network".

Prica o bogu...
Citiram : "He is the allmighty, he is the creator and destructor, he can see everything, he can hear everything .... BUT HE NEEDS MONEY....YES HE NEEDS ALOT OF MONEY..."

Ne trebam vam nista govoriti necu da se nadje neko uvrijedjen ko ima dovoljno mozga da sagleda realno situaciju shvatit ce i prihvatit ce...takodjer cu se jos osvrnuti na prof. sociologije koji je rekao:
"Religija je najmocniji izum covjeka da manipulise ljudima, ikada u covjecanstvu!" ... apsolutno ga podrzavam!

Zbog gore navedinih ljudi ali i dokazima koji svaki dan dolaze od svjetskih naucnika koji pocinju osporavati svaku religiju osim onih spiritualnih u kojima pronalazite sebe (budizam, hinduizam, konfucijanstvo, taoizam i sl.) i njene bajke ja sam uvijek bio a i uvijek cu ostati ateista.

Offline Frisk
HaxXor
Grad: Država Kalesija

ultrasliberi je napisao/la:
kao prvo nidje veze da neki mikrofon moze radit na 900' C fkt... Kao drugo ? ovaj glas sto se istice govori "eat him" fol na ENGLESKOM kojeg pola morednog svijeta razumije...

Vjerujem u dzenet i dzehenem al ovo mi je smijesno fkt bilo 
Evo procitao sam sve komentare.
Ali de mi majketi reci kako znas da mikrofon nemoze raditi na 900 tih stepeni.
Pa prije 100 godina ko bi rekao da mogu telefoni raditi, da se zove sa jednog kraja zemlje na drugi.
Rekli bi ti da si otkacen, lud ili sta vec.
Offline jebemvammrtve
nap
Grad: Država \'

Pakao u smislu da je dole vruce
Offline codex
luck0r
Grad: Država inthe90s.com

mersimthebody je napisao/la:
vatra Dzehenema je 7 puta jaca nego bilo koja ikad vidjena i istrazena na zemlji
Pa sto mi to bolan ne rece kad su nam Rusi plin ugasili da nabavim te Dzehenemske vatre da pripalim ba zima ubi, e jbg
Offline andreii
nap
Grad: Država rajvosa

Frisk je napisao/la:
Evo procitao sam sve komentare.
Ali de mi majketi reci kako znas da mikrofon nemoze raditi na 900 tih stepeni.
Pa prije 100 godina ko bi rekao da mogu telefoni raditi, da se zove sa jednog kraja zemlje na drugi.
Rekli bi ti da si otkacen, lud ili sta vec.
znaci brate ... poredjenje ti je preglupo .. udari se  :-* :D

ne zajebavam te nego ti iskreno govorim onako cisto da se ne brukas .. fakat ...
Na vrh
Tema u kanti!