Pozdrav, dobrodošli na Gamers!

Ovo je najveca balkanska zajednica za ljubitelje igara.

POSTANI GAMER! ili ugasi ovu reklamu :)

Forum Bullet Coffe shop Bullet cs,njegova popularnost i igrivost

Offline aer0
camper
Grad: Država

497 pregleda, 47 odgovora i 0 glasova
Napisano : 08.05.10 u 19:53
raspravljamo se 1 drug i ja vec nekoliko dana,sta je bolje,tj igranije,popularnije

on kaze da je to bfbc2(battlefield bad company 2) i ja kazem,ok,dobra igra,uber high grafika,fizika,sve
ali dolazimo do dosade,igra se prekuca za ajmo reci 7 dana i onda ode u recycle bin  jer se nema para za multiplayer,a prekucavati ponvovo je dosadno,moze se max 1-2x jos prekucati

a cs
jeste da je iz skoro iz proslog vijeka,jeste da grafika i nije nesto narocito,ali je uber igriva,pogotovo je specificna po tome sto nema tzv prekucavanja,tj prelaska misija,znacajna je po tome sto se jako lako,tj legalno moze igrati za 10-15km-steam igra,medjutim danas je siroko popularnija ilegalna igra,tj non-steam

sta vi mislite o tome,koja igra je popularnija,koju igru igra vise ljudi
on takodje navodi da se cs igra samo u bih,i da su je ostali zaboravili,ali medjutim najveci igraci cs-a su iz stranih drzava

pa eto recite koju 
edit ako moze neki argument,da bude fina rasprava
Offline codex
luck0r
Grad: Država inthe90s.com

E cuj non steam ilegalan, ilegalno je koristiti pomagala i za non steam i za steam tako da steam nije nista sigurniji od non steama, jos uvijek je rucno pregledavanje demosa najucinkovitija metoda u otkrivanju ilegalnih pomagala.

CS je najpopularniji i najprodavanija multiplayer mod igra svih vremena kao i FPS.
Gamers.ba
Rank 0
Offline ultranumb
camper
Grad: Država Бањалука

codex je napisao/la:
E cuj non steam ilegalan, ilegalno je koristiti pomagala i za non steam i za steam tako da steam nije nista sigurniji od non steama, jos uvijek je rucno pregledavanje demosa najucinkovitija metoda u otkrivanju ilegalnih pomagala.

CS je najpopularniji i najprodavanija multiplayer mod igra svih vremena kao i FPS.
Najpopularnija i najprodavanija MP igra je WoW (glupo je i pokušati porediti nešto), a FPS America's Army. =}
Offline aer0
camper

ja ne kazem da bf nije dobra igra,i da nije popularna
bolja je od cs,ali popularnija nije i nikada nece biti,
Offline Zelpus
nap
Grad: Država Viby Sj. Danska

ma ljudi po europi slabo iko sjedi za racunarom i puca igrice , vecina njih imaju konzole na kojima uzivaju. ps3 xbox360 ne bitno. al kad odem u game shop i pogledam bruku ljudi koji kupuju igrice za konzole mada mozes kupit i za pc :) a sto se tice ove dvije igrice , meni licno cs vise drazi :)
Offline THE_BEST
camper

apocalipsa je napisao/la:
Ehm , na Balkanu (narod para nema) se više igra CS 1.6. i maloumnici smatraju da je CS bolji , ali ...

Zemlje sa boljom ekonomijom (čitaj : SAD , VB ... ) više igraju BFBC2 zbog veće igrivosti , bolje grafike , te naravno zato što imaju više para .

ty
ne samo da imaju viši standard nego su im i cijene niže

uzmimo za primjer SAD
cijene u Hrvatskoj (jeftnije nego u bih,ne puno ali jeftnije) pretvorite u eure
rezultat koji dobijete u eurima je cijena koju amerikanci moraju olaćati za komponente,ali u DOLARIMA

imaju veći standard + niže cijena

još nešto
neka netko otiđe na američki gaming forum i pita je li trenutno popularniji cs ili bfbc2/cod

mislim da bi se samo nasmijali

bih,ali i općenito države sa balkana imaju nizak životni standard te si ljudi ne mogu priuštiti mašine za igranje bfbc2 i takvih igara

DA VEĆINA FORUMA IMA KOMP DOVOLJNO JAK ZA IGRANJE BFBC2,SIGURAN SAM DA BI SE JAKO BRZO PREBACILI I ZABORAVILI NA CS

činjenica je da većina ljudi nema dovoljno jak komp za bfbc2
oni koji imaju ipak ga igraju jer tu je ekipa
Offline codex
luck0r

ultranumb je napisao/la:
Najpopularnija i najprodavanija MP igra je WoW (glupo je i pokušati porediti nešto), a FPS America's Army. =}
CS je mod, nisi procito citavu recenicu =)
Offline ultranumb
camper
Grad: Država Бањалука

codex je napisao/la:
CS je mod, nisi procito citavu recenicu =)
Pa i America's Army je isključivo MP mod. Ne može se igrati SP. =)
Offline aer0
camper

THE_BEST je napisao/la:

uzmimo za primjer SAD
rezultat koji dobijete u eurima je cijena koju amerikanci moraju olaćati za komponente,ali u DOLARIMA

još nešto
neka netko otiđe na američki gaming forum i pita je li trenutno popularniji cs ili bfbc2/cod

bih,ali i općenito države sa balkana imaju nizak životni standard te si ljudi ne mogu priuštiti mašine za igranje bfbc2 i takvih igara

DA VEĆINA FORUMA IMA KOMP DOVOLJNO JAK ZA IGRANJE BFBC2,SIGURAN SAM DA BI SE JAKO BRZO PREBACILI I ZABORAVILI NA CS

e sad ovim velikima slovima se slazem
da ja mogu pokrenut bf ja bih igrao,dok ne prekucam,a kad bi postalo dosadno ja bih se vratio na cs sigurno
Offline Zelpus
nap
Grad: Država Viby Sj. Danska

THE_BEST je napisao/la:

uzmimo za primjer SAD

još nešto

ne kontam sta ti uopce balis o racunarima koji imaju ljudi na ovom forumu, pogledaj malo slike u galerijama , pa likovi imaju prejake masine. cak i ja u svome clubu imam 10 jakih masina na kojima mozes igrat bilo koju igricu bez ikakvih problema, al opet djeca a i ovi odrasli koji ulaze u club samo csa pucaju.mada ima likova igraju dote , aion i jos neke multiplayer igre :)
Online majaba
nap

counter strike se ne igra u ostalim drzavama?
nemojte me nasmijavati,pogledajte malo susjednu srbiju svako drugo dijete zna za cs i pricaju o spawnu, f0restu,
takodjer u "svijetu" cete cuti da imamo samo dvije glavne vrste igraca a to su dota players i counter strike players i ostala manjina...
toliko od mene cuus 
Offline THE_BEST
camper

da bi se usporedilo koja je igra trenutno popularnija treba se malo raspitati po svijetu

bih nije nikakav primjer,posebno ne ovaj forum

zašto je cs toliko popularan na ovim prostorima i dan danas ??
evo da odgovorim na pitanje
ne treba dobar komp za pokrenuti ga (štoviše,može ga pokrenuti bilo kakav ),to je odmah preduvjet za velik broj igrača
u školama se igra cs,prijatelji ti igraju cs
koliko god igrica bila nesavršena i koliko god ti dobar komp igrao ti ćeš igrati cs
zašto ?
jer ti ga prijatelji igraju i zabavan je

ja ne kažem da je igra loša i da nije popularna
ali u svijetu su trendovi mnogo drugačiji nego na balkanu
stanard je dosta veći te likovima nije problem izdvojiti si 50 dolara za bfbc2

da bi se o ovoj temi moglo raspravljati potrebno je prvo poznavati stanje u svijetu jer naš prostor čini jako malen udio u gaming industriji te samim tim nije pogodan za usporedbu popularnosti cs-a i bfbc2

na nekim hrvatskim forumama mogu tvrditi da je popularniji bfbc2,i to daleko

ja ne kažem da je cs sranje,da nije zabavan,ali isto tako kažem da većina ljudi ne može tvrditi da je igra popularnija i bolja od bfbc2 iz 2 razloga
a)jer misle da su trendovi u svijetu isti kao i na balkanu
b)jer nikad nisu isprobali bfbc2
Offline codex
luck0r

ultranumb je napisao/la:
Pa i America's Army je isključivo MP mod. Ne može se igrati SP. =)
CS je najprodavaniji mod ne znam odakle ti to pogledaj malo liste, a cod4 je trenutno najprodavaniji svih vremena fps, tu je i half-life.
Offline brachika
camper

Odavno ne pročitah gluplje i smiješnije komentare na forumu.

Gotov da se možemo porediti sa najboljim danima Monty Phytona :(. Ili sa Franz i Hanz skečevima.

Al'....

Kako samo uporediti blještavu, fotorealističnu grafiku Battlefielda i crtani koji nam pruža CS. Kako uporediti zatupljeni multiplayer BF-a i multiplayer perfekciju koju nam donosi CS. Kako uporediti "beach" mapu (tako se zove ja msm :$) na kojoj je otprilike 50 kvadratnih metara čiste grafičke perverzije i detalja i dd2 na kojem se nalaze dvije kutije i dva prolaza? Kako uporediti zaprašnjeli arsenal oružja CS-a i divno, gotovo "sajnsfikšn" oružje kod Battlefielda.

Po meni, CS dere Battlefield u igrivosti, sve ostalo je na strani Battlefielda, ali gameplay čini 50% igre, pa se može reći da su izjednačene igre tj.

50 = 50 :$
Post dobio aplauz od KillaOR
Offline MAND4
nap
novinar
majaba je napisao/la:
counter strike se ne igra u ostalim drzavama?
nemojte me nasmijavati,pogledajte malo susjednu srbiju svako drugo dijete zna za cs i pricaju o spawnu, f0restu,
takodjer u "svijetu" cete cuti da imamo samo dvije glavne vrste igraca a to su dota players i counter strike players i ostala manjina...
toliko od mene cuus 
Jebem ja taj tvoj svijet.
Hvala.
Nisam lud, već realan.
Samo ne znam kako imate jebene hrabrosti uporediti ove dvije igrice ... Mene bi bilo stid pomisliti da jebeni CS nadmašuje igricu poput BFBC2. Poredite ih, a 99% nikada nije ni pogledalo video o BFBC2 a o igranju da ne pričam. Vama, "balkanskim gamerima", život se svodi na igre poput CS-a, WoW-a, DotA-e, PES-a, COD-a i eventualno NFS serijala, ponekog dodatnog MMOPRG ili MMOFPS ...
Da na bilo kojem razvijenom forumu (VB ili US nvm) spomeneš CS i BFBC2 u istom rangu, popio bi ban da te više ni rođena majka ne bi mogla unbanovati. Poigrajte jednom BFBC2, možete i na megalow detaljima poput mene, pa se onda usudite usporediti dva svijeta ...
Online majaba
nap

MAND4 je napisao/la:
Jebem ja taj tvoj svijet.
Hvala.
Nisam lud, već realan.
Samo ne znam kako imate jebene hrabrosti uporediti ove dvije igrice ... Mene bi bilo stid pomisliti da jebeni CS nadmašuje igricu poput BFBC2. Poredite ih, a 99% nikada nije ni pogledalo video o BFBC2 a o igranju da ne pričam. Vama, "balkanskim gamerima", život se svodi na igre poput CS-a, WoW-a, DotA-e, PES-a, COD-a i eventualno NFS serijala, ponekog dodatnog MMOPRG ili MMOFPS ...
Da na bilo kojem razvijenom forumu (VB ili US nvm) spomeneš CS i BFBC2 u istom rangu, popio bi ban da te više ni rođena majka ne bi mogla unbanovati. Poigrajte jednom BFBC2, možete i na megalow detaljima poput mene, pa se onda usudite usporediti dva svijeta ...
lud?
:r
1. svako ima svoje misljenje, pa zato ti ne mozes nametat nekome svoje misljenje;
2. zasto si me citirao?
:o
Offline THE_BEST
camper

Zelpus je napisao/la:
ne kontam sta ti uopce balis o racunarima koji imaju ljudi na ovom forumu, pogledaj malo slike u galerijama , pa likovi imaju prejake masine. cak i ja u svome clubu imam 10 jakih masina na kojima mozes igrat bilo koju igricu bez ikakvih problema, al opet djeca a i ovi odrasli koji ulaze u club samo csa pucaju.mada ima likova igraju dote , aion i jos neke multiplayer igre :)
to sam objasnio u postu

likovi imaju prejake mašine ali igraju cs jer je tu ekipa
recimo da lik ima jak komp a svi njegovi prijatelji nemaju dovoljno jak za igranje bfbc2

naravno da mu je zabavnije igrati cs jer igra sa stvvarnim prijateljima

kada bi većina države imala jake kompove siguran sam da cs više ne bi bio glavna igra na forumu

1.cs nije loša igra ali je jednostavno prestara da bi se mjerila sa novom igrom (koja je također hit)
2.bih i okolica čine jednostavno premalen udio u gaming industriji da bi se na temelju stanja ovdje moglo govoriti o popularnosti igara u svijetu

zbog ta 2 razloga smatram da tema na ovom forumu nema smisla,posebno zato što 90 % foruma igra cs tako da je normalno da će reći da je cs popularniji
Offline Boozywoozy
nap

I njegova " Igrivost " ??????? Igranost imbecilu !
Offline Lulo
nap
Grad: Država Travnik

Ma,cs je bolji
Post ošamario KillaOR
Offline FizzKhalifa
nap
Grad: Država sa

brachika je napisao/la:
Odavno ne pročitah gluplje i smiješnije komentare na forumu.

Gotov da se možemo porediti sa najboljim danima Monty Phytona . Ili sa Franz i Hanz skečevima.

Al'....

Kako samo uporediti blještavu, fotorealističnu grafiku Battlefielda i crtani koji nam pruža CS. Kako uporediti zatupljeni multiplayer BF-a i multiplayer perfekciju koju nam donosi CS. Kako uporediti "beach" mapu (tako se zove ja msm :$) na kojoj je otprilike 50 kvadratnih metara čiste grafičke perverzije i detalja i dd2 na kojem se nalaze dvije kutije i dva prolaza? Kako uporediti zaprašnjeli arsenal oružja CS-a i divno, gotovo "sajnsfikšn" oružje kod Battlefielda.

Po meni, CS dere Battlefield u igrivosti, sve ostalo je na strani Battlefielda, ali gameplay čini 50% igre, pa se može reći da su izjednačene igre tj.

50 = 50 :$
Jedan od najljepsih postova koje sam procitao na g.ba za 5 godina.

@Boozywoozy

Pogledaj magazin Info i njihove recenzije. Fino pise "Igrivost", a igranost je skroz drugi pojam. Odnosi se na kolicinu igraca koja igra tu igricu, dok igrivost predstavlja uzivanciju (da se tako izrazim) dok igras.
Offline THE_BEST
camper

Boozywoozy je napisao/la:
I njegova " Igrivost " ??????? Igranost imbecilu !
mogao bi dobiti šamar ^^

a igrivost i igranost su 2 različita pojma tako on nije u krivu
tko zna na šta je on mislio

ako je mislio na igrivost,misli na gameplay u igri

igranost bi trebala predstavljati broj ljudi koji igraju tu igricu

ne možeš nekoga zvati imbecilom ako nisi siguran šta je htio reći
tako da ti ispadaš to što si njemu rekao,ne on
Na vrh
Odgovori