Pozdrav, dobrodošli na Gamers!

Ovo je najveca balkanska zajednica za ljubitelje igara.

POSTANI GAMER! ili ugasi ovu reklamu :)

Forum Bullet Gamers.ba FanArt Bullet FA [pročitajte] obavijest i sugestije =)

Offline ultranumb
camper
Grad: Država Бањалука

1016 pregleda, 30 odgovora i 0 glasova
Napisano : 26.03.10 u 22:48
Ovo više ne važi. Pokušao sam malo organizovati sekciju, ali nije ovo tip foruma na kojem se nešto ovakvo može uvesti. =)

Ubuduće će jednostavno konstruktivni komentari biti nagrađeni aplauzom, a postovi tipa "ovo zna i moja baba", "nemaš pojma" i tome slično ošamareni, a korisnici koji pretjeraju sa glupiranjem (kurčenjem) će vjerovatno biti banovani. =)

Da još napomenem na G.ba SotW #2 . Toliko vas je tražilo da se ovo uvede, a sada kada je tu niko se ne javlja da je išta uradio. =)

A sad najvažniji dio.

Ako neko ima kakav prijedlog, da se nešto uradi u FA sekciji, što bi moglo funkcionisati, neka napiše. Neće ga niko ismijavati. Dobićete i aplauz ako to išta znači. =)

Eto, toliko. Uzdravlje.

Za potrebne informacije možete se obratiti nekome od moderatora na MSN.
Offline b0sanch3
nap
Grad: Država Destinatio Crev

zivio govornik
Offline amx_m0k1
nap
Grad: Država Novi Sad

Neznam dal ste pokusali ali bilo bi dobro da napravite 3-4 clana koji ce stavljati zvezdice znaci po 1 temi 1 zvezdicu npr moj rad je za 5/3 ja dobijem 3 zvezdice i kada skupim 100 zvezdica dobijam 10 bodova i sve tako ?Ali ti koji bi ocenjivali trebali bi da budu neki koji nebi primali "MITO" i koji su stalni neki ko ja npr 
Post dobio aplauz od v3Tr0x
Offline voLume
nap
Grad: Država Tako mi vremena

Bolje je ovako, mrsko mi bilo tražiti one zvjezdice, ovako napišeš komentar i to je dovoljno. Možda biste trebali praktikovati da dajete aplauze za one koji postavljaju slike koje "zadovoljavaju" kriterije.
Offline cntr
nap
Grad: Država

amx_m0k1 je napisao/la:
Neznam dal ste pokusali ali bilo bi dobro da napravite 3-4 clana koji ce stavljati zvezdice znaci po 1 temi 1 zvezdicu npr moj rad je za 5/3 ja dobijem 3 zvezdice i kada skupim 100 zvezdica dobijam 10 bodova i sve tako ?Ali ti koji bi ocenjivali trebali bi da budu neki koji nebi primali "MITO" i koji su stalni neki ko ja npr 
KRALJ!
Offline Tribble
nap

Pa da nema Fan Art sekcije, gamers bi odavno zamrtvio. Znam da je postojala i tenzija da se napravi nova domena samo za fan art, jer g.ba je ipak gamerski site... al' ruku na srce, svega ima ovde, a najmanje gaminga...
Offline neddie
nap
Grad: Država Sarajevo

Napokon da je ukinut onakav sistem ocjenjivanja :/

A sto se tice prijedloga , da pravite Contest [Graphomania] , ipak je to FanArt 
Offline LeHavre
nap

Bra'o Bojane slazem se upotpunosti sa tobom...

Strog rezima KAMAN!
Offline Neophyte
camper
Grad: Država localhost

Mislim da ste sve moguce uradili, bar pokusali, nesto je uspjelo nesto ne. Bilo bi dobro da se dizu npr. svakog petka ( ili bilo kojeg drugog dana ) tema u kojoj ce biti zadato da se uradi Sig, wall na zadatu temu ( ja mislim da je marko ovo radio ). Tako bi se dijelili aplauzi i to bi na neki naicn bodrilo clanove da i dalje rade, da se vise trude i slicno tome.

- - -
v3Tr0x : Isti ovakvi zahtjevi su ibli i za Signature of the Week. Tema stoji, niko nije do sada poslao rad. Kao da mislite da te radove meni radite.  Ja čak nasuprot dijelim bodove. Tako da ne dajete prijedloge takmičarskog tipa, jer smo, kao što već kažeš, sve pokušali. 

- - -

~ Ne mislim na takmicenje, vec cisto onako da se uradi par radova, da se prokomentarise sta valja a sta ne, da se podijeli koji aplauz i tako. Da tema bude vise onako slobodna ( da se ne javljaju idoli i spamaju, uskracuju nekom ono sto su htjeli naucit' i slicno ). Mislim da bi bar to dosta pomoglo clanovima 

---
Takodje, bilo bi mozda dobro da se nesto uradi na fazon Slikomata, samo da u fotosopu radimo. Tu bi bilo potrebno vise vremena, ali opet bi na neki nacin moglo aktivirati podforum.

Eto, toliko od mene 
Post dobio aplauz od v3Tr0x
Offline boUnCe
nap

e ovako jeste da sam pocetnik u ps al glupo mi je to sto uradis nekom sliku ti se potrudis a oni to ufate ismijavati bla bla ostala sranja

evo moj je ideja da se npr sedmicno odrede 2 ili 3 teme npr mod da temu za rad slika i da se rade svi koji znaju ponesto u ps

npr tema prolaznos zivota i sad da ps-operi prave slike koje su vezane za temu

to bi moj savjet bio i da se daju neke nagrade i aplauzi
Offline elite
nap

Imaš dobar prijedlog...
Npr. Moderator svake subote zada neku temu i svako ko želi da radi nek' uradi neku sliku vezano za tu temu, najbolja slika dobije neku nagradu, Bodove, aplauz il nešto treće..
Offline LenoX_
nap

1.
Posto se svakog petka postavljaju novi radovi, da se tokom dana svi ti radovi skupe i izaberu iz svake sedmice po 2-3 i na kraju mjeseca od svih ti radova napravi glasanje kao za Desktop. Naravno i slijedi neka nagrada, oko nagrada ce pomoc i moj tim FM koji bi s' dogovorom moderatora neku nagradu sastavio 
I da onaj ko je prosli mjesec ucestvovao da nesmije sljedeci mjesec ucestvovat ponovo i ako mu je rad bolji od ostalih, tako da bude pravedno prema svi clanovima portala 

2.
Da se pravi contest svakog godisnjeg doba jednom, npr kad je pocetak proljeca da se prave slike, na temu proljeca, bez nekih redera itd. Da se rukom nacrta i to u PS-u sredi...
Offline codex
luck0r
Grad: Država inthe90s.com

Eo par ideja/prijedloga pa ako valja valja fck it.

- Svaki mjesec da se zapocne jedan rad koji ce proci kroz prste (tj. PS) svih Photoshopera sa Gba koji bi se prijavili za taj hajmo rec 4fun cin, i na kraju mjeseca da se prezentuje taj grupni rad/djelo gba ps-era.

- Posto je proljece, fino vrijeme da se odrzi neki contest najbolja fotografija prirode/exterijera, ili neki snapshot da bude funny/zanimljiv.

- Da se odrzi contest u kojem bi vi zadali par pojmova od kojeg bi se trebala napravit karikatura tj nesto smijesno u rendering stilu

Edit ako jos sta "naompadne".
Offline RizlaaaaA
nap
Grad: Država Bjelovar

Ovo ste pametno napravili:D Koliko je samo palo komentiranje slika od kad su te zvjezdice. Ali svakako trebate gledat tko sta pise i komentare tipa bravo, 10 od mene i slicno samarati.
Offline torQ7u
gaymod

Ako ništa barem imate dobru zamjenu za mene 

Keep fucking them up bro! 

Online daha
luck0r
Grad: Država TUZLA

Umjesto [PIC] postavite aplikacije , ko na pravim gfx forumima , mislim da znas na sta mislim 
Offline VILLA7
nap
Grad: Država Berlin

Jednostavno, kao što je Marko radio, diži te "ShowUP/'ove". Mislim da se većini raje svidjela, vjerovatno će mo aktivirati malo FA. Radovi nisu morali biti nešto "wow", a lagano su se bodovi zaradjivali.
Volio bi' da se FA contesti, održavaju češće
Offline farystr0n
pr0
Grad: Država Tuzla

1. Predlazem da se svake sedmice podigne jedan "mini contest" kao sto je Marko (torQ7u) dizao ShowUp-ove. Npr. Bude ShowUp Signatures, ili ShowUp Abstract/Photomanipulation i slicno. Mislim da ste me razumjeli. Naravno, administracija tj. FA Moderatori ce svaki rad nagraditi

2. Predlazem da se izabere [PIC] sedmice/mjeseca ili RAD sedmice/mjeseca. To bi se moglo odvijati po sistemu, onaj [PIC] koji dobije najvise ocjene (zvjezdice) on bi bio proglasivan za najbolji. Isto tako i za RAD, samo sto bi rad odabrali modovi izmedju sebe. Posto se sve [PIC] teme na kojima su radovi, postavljaju Petkom, onda bi se najbolji radovi odnosno pic-ovi odabirali Subotom. Za najbolji [PIC] i RAD predlazem da neko od moderatora nagradi sumom od otprilike 50 bodova (ako neko moze donirati vise, nema problema):D

3. Ovaj prijedlog se odnosi na to da moderatori malo potrude i organizuju da "pociste" FanArt sekciju. Na to se iskljucivo i primarno odnosi slijedece:
a) Sve teme starije od 1 godine da se izbrisu.
b) Da se postovi nacionalistickog, perverznog, vulgarnog i provokatorskog sadrzaja brisu, ili barem edituju.
c) Da se teme (tutovi) oni koji nisu stave u sticky kako bi clanovima foruma bili na vidjelu.

Smatram da bi se sa ovim prijedlozima i aktovima, FanArt podforum mogao poboljasati i biti mnogo korisniji i pregledniji. Tako bismo uveliko pomogli njegovom razvoju.
Offline uzuNN
nap

- Dobro je pa ste ukinuli ono ocjenjivanje s zvjezdicama.
- Ko zna fino ocijeni rad ,svojim rijecima aplauz.
Zivio
Offline jacky
mod

codex je napisao/la:
Eo par ideja/prijedloga pa ako valja valja fck it.

- Svaki mjesec da se zapocne jedan rad koji ce proci kroz prste (tj. PS) svih Photoshopera sa Gba koji bi se prijavili za taj hajmo rec 4fun cin, i na kraju mjeseca da se prezentuje taj grupni rad/djelo gba ps-era.

- Posto je proljece, fino vrijeme da se odrzi neki contest najbolja fotografija prirode/exterijera, ili neki snapshot da bude funny/zanimljiv.

- Da se odrzi contest u kojem bi vi zadali par pojmova od kojeg bi se trebala napravit karikatura tj nesto smijesno u rendering stilu

Edit ako jos sta "naompadne".
Potpisujem

Imam ovakvih na pretek, posto se bavim tim 4 fun 
Offline jebemvammrtve
nap
Grad: Država \'

Netre ba im nista dati, za sve sto ulozite i za sta se potrudite padne u vodu zbog maloumnika, neka im bude po starom pa neka rade sta hoce a ti samo samaraj il djeli aplauze

Da im dadnesh 1 milion oni bi rekli a mozel josh 100 hiljada takav ti je ovaj maloumni narod

Tesko im bilo zvjezdice stavljati divota

I da ukinite teme crtanja na papiru olovkom, sta je ono majko mila crtaju gokua koji nema 2 elipticke linije :S
Na vrh
Odgovori