Pozdrav, dobrodošli na Gamers!

Ovo je najveca balkanska zajednica za ljubitelje igara.

POSTANI GAMER! ili ugasi ovu reklamu :)

Forum Bullet Software i konekcije Bullet [HELP]Konekcija puca pri downloadu.

Korisnik je dao 140 bodova za pomoć.

Offline VILLA7
nap
Grad: Država Berlin

280 pregleda, 7 odgovora i 0 glasova
Napisano : 21.06.11 u 04:35
Ćao sove.

'vakooooooooo: Jebe me konekcija već mjesec dana, problem je sljedeći,: Krenem skidati neki film, preko torrenta, ili firefoxa nije bitno, uglavnom bilo koji file koji je veći od odprilike 100MB, skidam ga nekih 3-4 minute, i brzina downloada krene padat' postepeno.
Sa 500KB/s postepeno pada do 0.1 KB/S, i nestane konekcije. Da bi' opet bilo konekcije, moram iskopčat modem iz utičnice, i restartovat računar.
Prvo sam mislio da je do torrenta, pa mi je skile dao da podesim neke opcije, opet ista stvar.

Eto, ako neko zna riješenje nek pomaga, biće još boba.
i u pitanju je smeće od neta, telemach.

:P
1# Post editovao VILLA7 datuma 21.06.11 u 04:36:58
Online vLexinho
admin

Grad: Država Amsterdam
premium
Nazoves ISP i prijavis bug, a probaj koristiti internet download manager, cupa max brzinu iz konekcije al ti laguju ostale stranice.
Post dobio aplauz od skile
Gamers.ba
Rank 0
Offline anaiisART
nap
Grad: Država

vLexinho je napisao/la:
Nazoves ISP i prijavis bug, a probaj koristiti internet download manager, cupa max brzinu iz konekcije al ti laguju ostale stranice.
Kod nas kad nazoveš isp , treba ti 4trafike po 160 dopuna od 10 km , s kućnog nazoveš...roditelji te se odreknu.

Bezobrazno al et.

Meni je normalno , a t3l3mach mi je.
Online FizzKhalifa
nap
Grad: Država sa

Vjerovatno su ti kablovi sjebani, moraju ti oni doći da poprave. Ista stvar se dešavala kod mene. Pukne net ili je low brzina, a kad rr modem moram čekati po 5 minuta da dođe net. Ljudi mi došli kada sam im preko foruma poslao PM sa podatcima.

http://forum.telemach.ba/index.php
Offline 4REAL
nap
Grad: Država rajvoSa

mozda si u postavkama limitiro upload na 1 kb/s ? jer ako je tako, onda ti ni download nece biti brzi od tog ;) ali predlazem ti, da nazoves te kod kojih si prikljucio internet pa nek ti oni promijene IP ili sta vec rade kad ti nesto nije udure :D i de mi reci preko kojeg ti je kabla prikljucen racunar sa modemom ? mreznog ili USB ?
Offline NIJE_BITNO
camper
Grad: Država Ilijas

Ma ja barete Telemach i meni isto bude , koju su oni levati ,samo zavaljuju narod ....

Nezz i ja skidam preko torrent i isto kao kod tebe bude normala 400 i onda spadne na 50 pa na 20 pa na 1 .... nezz brate , to je do njih zovi ih .... Neka dođu na lice mjesta i pogledaju ,neka se uvjere ....

:-(:-(:-(:-(

Evo brate broj pa ih zovi , ja ih stalno zovem, kad ti se javi ona automacka sekretarica odmah pritisni 2 ,to ti je služba za korisnike ...

033 75 65 55

:)
Offline LenoX_
nap
Grad: Država

Ako imas ruter moras otvorit portove na njemu 
Offline VILLA7
nap
Grad: Država Berlin

Ovaj vlexov 'Internet dowload manager', pomogao. Hvala lijepo.

eto ss

http://imageshack.us/photo/my-images/713/vlexhelp.jpg/
Na vrh
Tema zakljucana!