Pozdrav, dobrodošli na Gamers!

Ovo je najveca balkanska zajednica za ljubitelje igara.

POSTANI GAMER! ili ugasi ovu reklamu :)

Forum Bullet Gamers.ba Bullet G.ba konkurs za moderatore

Offline Cloud
HaxXor
Grad: Država Redditland

6611 pregleda, 113 odgovora i 0 glasova
Napisano : 06.10.11 u 21:01
Na početku, želimo da se izvinemo zbog malog nesporazuma u administraciji zbog dizanja one prve teme. Nakon savjetovanja morali smo je izbrisati, a evo digli smo novu pa imate šansu da se prijavite.

Sve moderatorske funkcije su poskidane jer želimo napraviti reformu svih moderatora. Neki moderatori će biti vraćeni, neki neće. Također, članovi koji su imali prije moderatora (dakle prije par godina) se neće vraćati. Oni su imali svoju šansu i nadam se da su je i iskoristili.

Potrebni su moderatori za ove podforume:

2 cs
1 warcraft
2 call of duty
2 strategije
2 fps
2 rpg
1 dota
1 avanture
2 lol
2 hardware
2 software
1 browser
2 ostalo
2 fanart
1 g. movies
1 coffee shop

Ova lista je napravljena i oslikava trenutno stanje. G.ba administracija zadržava pravo mijenjanja iste ako se situacija promjeni.

Prijave se popunjavaju po ovom formatu:

Gamers.ba ID:
Godište:
Podforum za koji se prijavljujem (najmanje dva!):
Razlog (zašto baš ja?):

Svaki post koji ne bude sadržavao prijavu će biti ošamaren, a autor istog će dobiti gag.

Da još samo kažem, ako ne namjeravate dolaziti svaki dan ovdje, redovno osvježavati Vaše podforume sa nekim temama i diskusijama, nemojte se ni prijavljivati. Postoje i određena pravila za moderatora sa kojim ćete biti upoznati ako vas izaberemo.

Ovaj put će biti malo drugačije za sve moderatore. Ako budete griješili funkcija će vam jednostavno biti skinuta bez ustručavanja. Ovu temu ćemo pratiti stalno, pa ukoliko i kada nekome skinemo moderatora, adekvatnu zamjenu ćemo naći na ovoj temi.

Sretno svima!,
G.ba administracija

Tema odobrena od Vlexa.
1# Post editovao Cloud datuma 06.10.11 u 21:05:18
2# Post editovao Cloud datuma 06.10.11 u 21:14:29
Online brick
luck0r
Grad: Država
premium
Gamers.ba ID: 55184
Godište: 1994
Podforum za koji se prijavljujem: Hardware & Software (hardware znanje 1/1, sto se tice softwera, njega sam izabrao jer moram minimalno dva)
Razlog (zašto baš ja?): Raja zna (da se na Ku..im)
Online ELECTROSTYLE
pr0
Grad: Država Sarajevo

Gamers.ba ID: 49793
Godište: 1995
Podforum za koji se prijavljujem (najmanje dva!): Gaming Movies,FPS
Razlog (zašto baš ja?): Za gaming movies se prijavljujem jer mislim da sam dovoljno iskusan na ovom podrucju jer editujem vec duze vremena, znam sve o softwareima koji su potrebni za pravljenje G. Movies-a. Pobjedio sam na G.ba MM contestu.Nastojao bih dizati conteste i neke nove projekte da ozivim ovaj podforum

FPS igram vec 5 godina, igrao sam prevelik broj fps igara, i imam dosta iskustva na ovom podrucju.
Offline Adzila
nap
Grad: Država Sαrαנ Bσsηα

Gamers.ba ID: 27745
Godište: '95
Podforum za koji se prijavljujem (najmanje dva!): Coffe Shop i Cs
Razlog (zašto baš ja?):
Volio bih da se okusam u tom zadatku,a mislim da bi ga odradio fino i casno.
Bio sam mod na par foruma i tako pa bih volio i ovdje .)
Offline ZOPe
nap

Gamers.ba ID: 499
Godište: 1992
Podforum za koji se prijavljujem (najmanje dva!): Cs/ Caffe Shop
Razlog (zašto baš ja?): Dugo sam vec na ovom g.ba zvanicno od 2005  i mislim da bi promjenio stanje u tim podforumima ... Nemam nikakvih obaveza pa i imam vremena mogo bi izdvojiti na portalu 5/10 h . U caffe shopu bi se stalno dizale teme i svakve diskusije bi se vodile , a u Cs-u bi pomogao raji ...

Pozz nadam se da cete me uzeti u obzir 
Offline FantassY
nap
Grad: Država ℬ i ℋ ♥

Gamers.ba ID : 30477
Godište : 1988
Podforum za koji se prijavljujem (najmanje dva!) : Counter-Strike i Serveri
Razlog (zašto baš ja?) : Zato sto tome posvecujem dosta vremena i znam da deveram oko toga (to mozes pogledati u mojim postovima,pomiocima i aplauzima).

:-*
Online Nikola
pr0
Grad: Država Doboj
premium
Gamers.ba ID:
- 17225
Godište:
- 25.1.1996
- Counter-Strike 1.6, World of Warcraft
Razlog (zašto baš ja?):
Već sam bio moderator u World of Warcraft podforumu!
Trudio sam se maximalno da "osvežim" podforum novih stvarima, hotfix mounts contest i slično.
WoW igram since-TBC (2007.), i posedujem prilično znanje (class/race/quests/addons/etc)
Caturix
Peksin
Dummby
i td.

Neke teme;
http://gamers.ba/forum/18/146747/wow-shard-of-woe/
http://gamers.ba/forum/18/146602/wow-4-3-weapons/
http://gamers.ba/forum/18/146451/swifty-did-it-again-d/
http://gamers.ba/forum/18/146197/wow-red-drake-mount/
http://gamers.ba/forum/18/145659/ui-contest-v1-wow/
http://gamers.ba/forum/18/145104/anketa-world-of-warcraft/
http://gamers.ba/forum/18/144803/wow-kako-poceti-original-edited/

+ 7 class guides(mage,warrior & paladin) +1 highms/ping issues

Counter-Strike
Igram ga prilično dugo, u stanju sam pomoći (config,script,binds etc) i šta reći = D prilično simple podforum.
Post dobio aplauz od Wertu
Offline TomY
nap
Grad: Država Magic

Gamers.ba ID: 25127
Godište: '92
Podforum za koji se prijavljujem (najmanje dva!): DotA (prioritet) Coffe Shop (alternativa)
Razlog (zašto baš ja?): Ja bih najrađe u DotA podforum jer tu igru igram pola svog života, od Garene do Dotaliciusa, od jutra do jutra . . . Ostale igre sam prestao igrati, znači samo DotA i tako je moj drugi odabir Coffe Shop jer to je "za sve i svašta" 
DotA u ♥
Offline synL
nap
Grad: Država Miami Beach,FL

Gamers.ba ID: 16741
Godište: 7.4.1994
Podforum za koji se prijavljujem (najmanje dva!): Coffe Shop i Ostalo
Razlog (zašto baš ja?): Na gamers.ba sam 5 godina.Gledao sam smjenu raznih generacija od abasia,fatala,schulza,Lizzarda do danasnje administracije.Smatram da pisem koliko toliko dovoljno zrele postove da bih mogao odrzavati jedan od dva navedena podforuma.Necu lagati,kada sam se registrovao tek,glupirao sam se ali vremenom sam shvatio cemu vodio to glupiranje i evo sada u IF-u se posebno trudim da pisem sto kvalitetnije.Mislim da bih mogao funkciju moderatora opravdati jer eto kroz ovih 5 godina sam naucio mnogo toga,naucio sam sta raja voli i ne voli na ovom portalu...kako se stice postovanje , razliku izmedju onih membera koji se uvlace u supak da bi dobili aplauz i onih membera koji napisu post sa malo opsirnijim vokabularom jer su jednostavno dovoljno zreli da mogu napisati vise od prosto prosirene recenice.

Hvala
Offline H4midovic
nap
Grad: Država Doboj

Gamers.ba ID: 22437

Godište:1991

Podforum za koji se prijavljujem (najmanje dva!): coffee shop,ostalo

Razlog (zašto baš ja?): Do sada je se promjenilo x moderatora,neko je platio,neko je naprosio,neko je zasluzio itd,itd....Zasto bas ja? Tu sam nekih 4 godine,kao pocetnik sam zelio samo da nabijam postove gluposcu,ali kako prolaze dani shvatis da nema od spammanja nista,da se neces pokazati u dobrom svjetlu ako pises gluposti...Shvatio sam neke stvari i nisam dupolizac ko 80% membera na situ,imam svoje ja,postujem Modove sve i zasluzujem sansu... na vama je.. hvala
Offline reoN1
nap

Gamers.ba ID: 25544
Godište: 1996
League of Legends , Kanta
Razlog (zašto baš ja?) :
League of Legends - Dobro se razumijem oko svega sto je vezano za lol , takodje dobro igram itd 
Edit : Veoma sam aktivan clan gamersa i voljan sam pomoci 

Kanta - Trazim Posao u Komunalnom  , salim se i onako mi je dosado pa mogu trashat glupe teme 
Online exampLe_
HaxXor
Grad: Država Šeher Sarajevo

Gamers.ba ID: 35779
Podforum za koji se prijavljujem (najmanje dva!):Software,Coffe Shop,Ostalo
Razlog (zašto baš ja?): Razlog je jednostavan.2 godine sam na site-u te sam napisao oko 800 postova sto je dokaz da ne spamam i da sam(po rijecima mnogih)prezreo za svoje godine;D.Znam mnogo toga o programima i nije mi problem pomoci nekome bez obzira na vrijeme koje cu izgubiti na to.Naravno,ono sto je takodjer vazno jeste da nisam nikada ulazio u neke konflikte sa ostalim clanovima portala te se trudim da tako i ostane.
Offline Silverinyo
luck0r
premium
Gamers.ba ID: 10841
Godište: 1994 ( 17 punih )
Podforum za koji se prijavljujem (najmanje dva!): Ostalo & FPS
Razlog (zašto baš ja?): Vec više od 5 godina sam na ovome portalu. Mislim da postovi dokazuju da nisam spammer, jer sam za ove godine napisao 1k+ postova. Trudim se kolko-tolko napisati normalan post, koristan memberu, vrijedan diskusije. Dosta svog vremena provodim ovdje, tako da sam i aktivan.

Hvala i poz
Online Techeran
nap
Grad: Država Zion

Gamers.ba ID: ID: 55825
Godište: 1994
Podforum za koji se prijavljujem : Coffee shop i Counter Strike.
Razlog: Pa ovako :

Provodim mnogo vremena ovdje.Aktivan sam,trudim se... Dovoljno sam zreo (bar mislim), i dorastao zadatku moderatora.
Zašto Coffe shop? Po meni je to jedan od zanimljivijih podforuma.Mjesto rasprava,svađanja,smijeha i 100 drugih stvari.Killaor je radio dobre stvari i mislim da mogu dovoljno pridonjeti tom podforumu na razne načine.Contestima,zanimljivim temama koje su baš CS-ovske.Uglavnom znam da bih tu diznost obavljao kako treba 
Counter strike igram aktivno već 2 godine,znam podosta stvari,ali odmah da kažem da nisam adekvatan za taj podforum tj. pišem samo da popunim prijavu.Iako znam podosta i čessto sam pomagao.
Vladanje je uvijek uzorno,opomena nemam.Nisam loš kandidat zar ne? 

Sretno svima

:-*
Offline Neophyte
camper
Grad: Država localhost

Gamers.ba ID: 27472
- Browser igre
- Ostale
Razlog (zašto baš ja?): Tu sam evo 3 godine, te nastojim ukoliko sam u mogucnosti da pomognem svima. Zadnje vrijeme sam dosta aktivan, te se prijavljujem za gore navedena 2 podforuma, od kojih ce nadam se, bit 1 dovoljan.
- Za Browser igre se prijavljujem jer mislim da dovoljno znam o tom tipu igre, te da duze vrijeme igram iste. Za primjer mogu uzeti haxball, vec duze igram ovu igru te ucestvujem u G.ba HaxBall League ( http://www.gamers.ba/forum/30/145988/g-ba-haxball-league-1-kolo ), a nekad se i odigra mix.

- Ostale - prvenstveno se odnosi na San Andreas ( SP/MP ), na skriptanje, pomoc u vezi SAMP servera i slicnog. Igru vec igram 3 godine, drzao sam te skriptao par servera, imam dovoljno iskustva u svem' gore navedenom te sam i bio admin na Gamers.ba SAMP-u. Dovoljno poznajem sva pravila igre, te sve termine sto mozete vidjeti -> ( http://gamers.ba/forum/39/142450/roleplay-pravila ) dovoljno poznajem pawno te imam svoj uradjen gamemod ( od 0 ) i spreman sam pomoci koliko god mogu. U zadnje vrijeme se dize dosta tema u vezi San Andreasa, pitanja za server te mnogim problemima a nema kvalitetnih odgovora, gdje bih mogao pomoci. Osim San Andreasa, imam iskustva i sa nekim drugim igrama, kako sp tako i mp.
Offline marvastronk
nap

Gamers.ba ID:25960
Godište:1995
Podforum za koji se prijavljujem (najmanje dva!):Coffe Shop , League of Legends
Razlog (zašto baš ja?):

Razlog zbog koga se prijavljujem za ovaj prvi podforum je relativan , jer iskreno rekli ste najmanje dva , a ovo sam samo cisto stavio. Sada da predjemo na LoL forum. Naime , za ovu igru sam znao prvi na gamers.ba , naravno i Frixa je isto znao za nju , nas dvojica smo postavljali prve teme za ovu igricu. Svakodnevno citam tutoriale za razlicite champione , dosta se razumijem u ovu igricu.Za ovu godinu i nesto sam shvatio koncept igrice detaljno , i mogu pomoci svim clanovima ovog portala od problema sa ulaskom u igru do najobicnijih stvari od kojih zavisi ta ista. Ne zelim puno da pametujem , samo sam iznio svoje misljenje.

Pozdrav
Offline Frisk
HaxXor
Grad: Država Kalesija

Gamers.ba ID: 24918
Godište: 93
Podforum za koji se prijavljujem (najmanje dva!): coffee shop/browser/ostalo/fps i tako dalje, svugdje me ima 

Razlog (zašto baš ja?): Dugo sam na forumu, imam vremena dovoljno, mogao bih pomoci u ovim podforumima. Imam strpljenja, zivaca, ne kao neki ko'i puknu odmah 
Offline jigsaw
nap
Grad: Država Sarajevo, POFAL

Gamers.ba ID: 31848
Godište: 1993
Podforum za koji se prijavljujem (najmanje dva!): Strategije / caffe shop/ ostalo
Razlog (zašto baš ja?): Vec dugo vremena sam clan gamers.ba foruma, ali ne toliko aktivno tj. da spamam po furumu sa svakojakim temama da nabijam broj postova. Mogu reci da sam dostojan ovoga foruma tj. da budem moderator izabranog podforuma. Kao prvo, raspolazem sa velikim znanjem sto se tice strategija. Jos od malena sam bio "fan" strategija pocev od age of empire 2, age of mithology do sadasnjih strategijskih igara kao sto su LOL ( League of Legends), Dota itd. Pored pomenutog podforuma, veoma sam komunikativan i veliki sam poznavalac filmova, i smatram da mogu pomoci podforumu caffeshop/ostalo na dobar nacin. Poznavanjem filmova, spreman sam pomoci clanovima gamers.ba forma, jer vidim svakodnevno se dizu teme tipa "preporuciti film" ili "RQ ime filma.

Što ja? Kao sto sam vec naveo u gornjem dijelu moje tkz" Molbe", mogu dodati i to da sam clan duzi niz godina, i da do sada nisam bio nijednom bannovan. Smatram se ponosnim clanom ovog foruma , i nadam se da cete u sto kracem periodu uviditi da sam dostajan pozicije moderatora odredenog podforuma.
Hvala !
Offline vrabaCC
camper
Grad: Država Orgimmar

gamers.ba ID:32440
godiste 1994
Prijavljujem se za lol moderatora ili za strategije .Igram lol vec neko duze vrijeme i svaki dan sam na gamersu .Razumijem se dosta u ovaj tip igre i igram svaki dan najmanje 5-6 partija :D .Aktivan sam i na lol forumima .
Strategije igram odkako znam za sebe .Puno sam ih prekucao ,odigrao skirmisha Bog zna kolko .Razumijem se dosta oko toga .
Aktivan sam ovih 3 god svaki dan nije me masio .Jedino kad odem na more ,ili neam neta :d
Offline G00Gi
nap
Grad: Država Kladanj City

Gamers.ba ID:25395
Godište: '94
Podforum za koji se prijavljujem (najmanje dva!): Strategije,Avanture
Razlog (zašto baš ja?):Na gamersu sam vec tri i po godine i vec znam kako se stavi ovdje odvijaju,kao moderator jako bih se zalagao za svoj podforum,nastojeci da ga ozivim i da disciplina bude na nivou.Ne bih nista da duzim,glavne stvari sam objasnio u prethodnih par recenica,zelim srecu svima !
Offline MAND4
nap
novinar
Gamers.ba ID: 26358
Godište: 17god
Podforum za koji se prijavljujem (najmanje dva!): LoL, Software
Razlog (zašto baš ja?):

LoL : Igram igru oko 2 god. (jedan od prvih koji je počeo igrati na portalu), znam igru općenito i dublje, uvijek sam spreman pomoći (ko god da mi je poslao problem na PM nastojao sam pomoći ako sam znao), smatram da pored toga veoma dobro igram. etc.

Software : Razumijem se dosta oko programa, konekcija te sam, također, uvijek spreman pomoći. Nemam baš šta puno pisati, nisam osoba koja se hvali. etc.

Sretno svima ^^
Na vrh
Tema zakljucana!